RSS

Arhanghelul Gabriel

29 Dec
Arhanghelul Gabriel

Arhanghelul Gabriel este Arhanghel esențial al Prezenței și Puterii Dumnezeiești, Mesager Divin, Înger al Bunei Vestiri, Înger al Reînvierii, Spirit Divin al Adevărului, Înger al Purității, ce protejeazã și însuflețește starea tainică de copil divin și ne instruiește în menire.

Numit și Mesagerul Divin, Arhanghelul Gabriel este cunoscut ca fiind de mare ajutor, deopotrivă părinților și mesagerilor umani. El este cel care a comunicat Sfinților Părinți Ioachim și Ana nașterea Maicii Domnului, iar mai târziu a vestit Fecioarei Maria taina întrupării Mântuitorului Iisus Hristos.

carte arhanghel gabrielArhanghelul Gabriel este reprezentat ținând în mână un crin, simbol al purității, al inocenței și al stării virginale. Mâna lui protectoare este mereu prezentă pentru a ocroti ceea ce este natural și pur în noi, ceea ce este Dumnezeiesc în ființa noastrã.

Arhanghelul Gabriel oferă un ajutor divin extraordinar ființelor umane care îl invocă sincer, ferm și cu credință, pentru a se detașa rapid de tentațiile planurilor inferioare și a amplifica în ființa lor starea de puritate.

Dat fiind faptul că, ierarhia angelică a arhanghelilor este structurată astfel încât să reprezinte patru direcții importante divine, se poate spune că Arhanghelul Gabriel sau Gavriil face parte dintre cei patru arhangheli esențiali ai Prezenței și ai Puterii Dumnezeiești, ce sunt reprezentativi pentru întreaga categorie a arhanghelilor, alături de Arhanghelii Mihail, Uriel și Rafael. Arhanghelul Gabriel este în mod frecvent invocat, într-o intimă asociere, cu ceilalți trei arhangheli.

Cu infinită iubire și gingășie angelică, Arhanghelul Gabriel ocrotește, protejează și însuflețește starea tainică de copil divin ce se află prezentă în mod tainic în sufletul fiecăruia dintre noi. Arhanghelul Gabriel ne ajută să trezim și să trăim profund starea de copil divin cu ajutorul gândurilor pure, ce sunt pline de iubire și tandrețe.  El ne ajută de fiecare dată când în calea noastră apar obstacole, ce ar putea să ne îndepărteze de această stare arhetipală de puritate sufletească. Arhanghelul Gabriel este protectorul copiilor și sfântul patron al nașterilor.

El ne ajută să trezim și să amplificăm starea de înțelepciune în inima și în ființa noastră și, astfel, să cunoaștem valorile spirituale autentice. El ne învață să recunoaștem și să prețuim calitățile divine ca expresii ale Realității Ultime, ne susține și îndrumă să ne descoperim calitățile și să le manifestăm cu înțelepciune.  Ne inspiră să fim conștienți de faptul că fiecare dintre noi avem contribuția noastră tainică în procesul amplu de trezire a umanității față de spiritualitate, chiar și prin faptul de a ne manifesta cât mai profund spiritual în tot ceea ce realizăm în viața de zi cu zi.

Arhanghelul Gabriel ne instruiește în ceea ce privește înzestrările și menirea.
Ne impulsionează să avem curajul lăuntric să trăim viața bazându-ne pe adevărata cunoaștere spirituală, folosind în mod înțelept toate abilitățile și înzestrările pe care le-am primit de la Dumnezeu. Arhanghelul Gabriel acționează în multe situații împreună cu arhanghelul Mihail; ei ghidează, susțin, inspiră, veghează, ocrotesc și protejează ființele umane și mari colectivități umane.

 

 

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: